praag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldau

Campings bij Praag

Camping is een ideale manier om een city trip naar Praag te combineren met het buitenleven. Er zijn veel campings in de Tsjechische Republiek en een paar in de directe omgeving van Praag. Aangezien het openbaar vervoer Praag uitstekend is, ben je in de meeste gevallen binnen een half uurtje in het centrum van de stad.

Je tentje opzetten midden in Praag is een droom, maar je tentje opslaan in de buitenwijken van Praag of net even buiten de stadsgrens is een droom die waarheid kan worden. De buitenwijken hebben een goede metro of tramverbinding met het centrum van Praag. Een camping in een buitenwijk heeft alleen maar voordelen: lekker in de vrije natuur, vaak vlakbij de de Moldau en veel gelegenheid om met andere kampeerders in contact te komen.

Op de campings ben je ook welkom met je caravan of camper. Veel campings zijn ook hostels, vaak met twee- en driepersoonskamers. Ideaal wanneer je in een 'echt' bed wil slapen tijdens je camping stedentrip naar Praag. Praag-Nu geeft een overzicht van de beste campings in de directe omgeving van Praag.

Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.