praag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-moldau

Bed & Breakfast en appartement Kralovsky Vinohrad

Pension appartement Kralovsky Vinohrad huist in een prachtig negentiende-eeuws pand in een achterafstraat in de wijk Vinohrady in Praag. Het is een rustige buurt met veel bomen en in de zijstraten weinig verkeer. Residence Kralovsky, in het Nederlands 'de residentie van de koning', is heel geschikt wanneer je in een rustige buurt in Praag wil verblijven en niet midden in het altijd drukke centrum van de stad. Met de tram ben je in tien minuten in het historisch centrum van Praag en met de metro ben je er nog sneller. Je loopt het in een half uurtje.

Praag_pension-kralovsky-vinohrad.jpg Pension apartment Kralovsky
Pension apartment Kralovsky zit in een historisch gebouw, er is daarom geen lift. Met zeven kamers en drie appartementen is deze bed & breakfast vrij klein. Alle kamers zijn voorzien van satelliet televisie en een minibar.

Boek hier een appartement bij Residence Kralovsky Vinohrad

Wanneer je in een van de appartementen verblijft, heb je ook een volledig uitgerust keukentje. De receptie is aanwezig tot 20.00 uur. Een directe telefoonverbinding zorgt ervoor dat je, indien nodig, ook 's nachts iemand kunt bereiken. Bij mooi weer kun je in de tuin op de binnenhof zitten, open van 8 uur 's morgens tot 19 uur 's avonds. Gasten kunnen tegen betaling gebruik maken van een bewaakte parkeerplaats vlakbij Pension Kralovsky.

Wat is er in de buurt van pension apartment Kralovsky?
In Vinohrady zijn kleine parken te vinden. Havlickovy Sady is ongetwijfeld de mooiste met de Gröbe en de aangrenzende wijnberg. Dit is het grootste park in Praag. Breng een bezoekje aan het Vinicne Altan Prieel waar je wijn drinkt uit de eigen wijngaard. Riegrovy Sady is een ander park in de wijk en heel populair want in dit park bevindt zich de grootste biertuin van Praag, waar je geen toeristenprijs betaalt voor je biertje.

Bereikbaarheid en locatie
Pension apartment Kralovsky ligt in Vinohrady. Deze wijk bestaat uit prachtig gerestaureerde negentiende-eeuwse huizen vaak in Art Nouveau stijl. Een goede manier om Vinohrady te verkennen is op je gemak door de wijk te wandelen. Met de city walk  'Wandeling door de wijk Vinohrady' in de hand, weet je zeker dat je alle hoogtepunten in de wijk ziet. Het dichtstbijzijnde metrostation is namesti Miru. Tram 22 (halte Jana Masaryka) rijdt over Francouska, een drukke winkelstraat. Wanneer je geen zin meer hebt om Praag te voet te ontdekken, blijf dan in tram 22 zitten voor een prive stadstour met de tram. De route van tram 22 gaat langs de meeste bezienswaardigheden in Praag.

Adres: Residence Kralovsky Vinohrad, Smilovskeho 10, Praag

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.