praag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winterpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Pension King George Praag slapen bij de koning

Pension King George in Praag is een gezellig drie-sterren hotel vernoemd naar Koning Jiri z Podebrad, keurvorst van Bohemen. De ligging van Pension King George kan eenvoudig niet centraler, vlakbij het Oudestadsplein en de Karelsbrug. Alle bezienswaardigheden van Praag zijn op loopafstand midden in de wijk Stare Mesto, de Oude Stad, waar het altijd druk en gezellig is. In de directe omgeving vind je veel winkels, restaurants en bierlokalen. 

Praag_httpwwwhotelkinggeorg.cz.jpg Pension King George Praag
Pension King George Praag huist in een historisch gebouw uit de veertiende eeuw, prachtig gerestaureerd met behoud van oude accenten. Daarom is er geen lift. Geen van de kamers is hetzelfde, allemaal eenvoudig ingericht maar wel van alle gemakken voorzien. Wanneer trappen lopen geen bezwaar is, reserveer dan kamer 10 of 11. Deze kamers onder het dak zijn bijzonder sfeervol, met prachtige oude houten balken en uitzicht over de stad. Er is kabeltelevisie, minibar, koelkastje, een haardroger en gratis WiFi. De prijzen van de meeste hotels en pensions in de wijk Stare Mesto, de Oude Stad, zijn aan de pittige kant, King George is hierop een uitzondering!


Midden in het historische centrum van Praag
Pension King George Praag centrum, is een uitstekende keuze wanneer je niet meer geld wil uitgeven dan noodzakelijk. Slapen in de wijk Stare Mesto is niet alleen centraal maar ook handig en heel gezellig omdat er in deze historische wijk altijd wel wat te doen is. Slenter door de nauwe straten tot je bij de Karelsbrug komt. Ga shoppen in de Karlova en de Celetna, twee straten vol winkeltjes met Boheems kristal, granaatingezette ringen en armbanden, marionetten en meer begerenswaardige souvenirs. Drink een Tsjechisch biertje of iets anders op het Oude Stadsplein en schaar je bij de menigte toeristen die zich op het hele uur voor de astronomische klok verzamelen. Let op: het schouwspel duurt korter dan een minuut...

Bereikbaarheid en locatie
Pension King George Praag ligt in de wijk Stare Mesto. Het dichtstbijzijnde metrostation is Staromestska.
Adres: Hotel King George's, Liliova, Praag

Tip van de redactie van Praag-Nu: de wandeling 'van Wenceslasplein naar de Karelsbrug' is een wandeling door het historisch centrum van Praag. Het is heel makkelijk om enkele keren te verdwalen in het doolhof van straten en stegen in deze wijk. Met de duidelijk beschrijving van deze city walk, kom je langs alle highlights in dit deel van Praag. Bestel deze wandelroute als digitale uitgave of als papieren gids.  

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.