praag-winterkarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldau

Betaalbare accommodatie centrum Praag

Betaalbare accommodatie in het centrum van Praag is er niet veel. Drie-sterren Pension Corto is hierop een uitzondering. Pension Corto is budget accommodatie in hartje Praag. Dit hotel ligt in het voetgangersgebied tussen Wenceslasplein en het Oudestadsplein. Overdag een gezellige drukke buurt, 's avonds lekker rustig. Restaurants, cafe's, biertuinen, winkels, musea en theaters zijn allemaal op loopafstand. Wanneer je in het centrum wil verblijven, is hotel Corto een prima hotel met een eigen pizzeria.

Praag_pension-corto-praag.jpg Betaalbare accommodatie
Betaalbare accommodatie in Praag vind je meestal in de buitenwijken, wil je in het centrum slapen dan betaal je de hoofdprijs. Pension Corto is gevestigd in een monumentaal pand. De kamers bevinden zich op eerste en vijfde verdieping. Aangezien het gebouw onder monumentenzorg valt is er geen lift. De kamers op de eerste verdieping kijken uit over de Havelske openluchtmarkt, elke dag geopend. De kamers op de vijfde verdieping zijn bijzonder sfeervol, met houten balken en uitzicht op de rode pannendaken van Praag.

Boek hier een kamer in Pension Corto!

Pension Corto gastenkamers
Pension Corto beschikt over een-, twee-, drie- en vierpersoonskamers. Alle kamers zijn met badkamer, hebben satelliet TV, WiFi en een waterkoker om thee en koffie te zetten. Het ontbijt vormt een goed begin van de dag met zelfgemaakte producten. Veganistische, vegetarische en glutenvrije maaltijden zijn op verzoek beschikbaar.

Pizzeria Corto 
Pizzeria Restaurant Corto serveert zowel binnen als buiten op het terras authentieke Italiaanse specialiteiten. Hotelgasten krijgen 20% korting in het restaurant. Heel budgetvriendelijk is het dagmenu met elke dag andere gerechten. Bestel je ŕ la carte dan betaal je wat meer, maar de prijzen in Pizzeria Corto zijn heel schappelijk voor een restaurant in het centrum van Praag.

Bereikbaarheid en locatie
Tegen een toeslag kun je online ook de luchthavenshuttle boeken. Dat is handig omdat je dan niet met koffers hoeft te zeulen in de metro. Mustek is het dichstbijzijnde metrostation, vandaar is het nog een behoorlijk stukje lopen naar het hotel. Pension Corto ligt midden in de wijk Nove Mest (Nieuwe Stad), het winkel- en uitgaansdistrict van Praag. Gezellige restaurants in de buurt zijn Country Life, Melantrichova 15, met 100% biologische producten, en Ceska Kuchyne, Havelska 23, klassieke Tsjechishe keuken, een zelfbedieningsrestaurant met een vleugje nostalgie van lang vervlogen communistische dagen. 

Adres: Pension Corto, Havelská 15, Praag

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.