praag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaukarelsbrug-praag

Goedkoop pension centrum Praag

Zoek je een goedkoop pension in het centrum van Praag? Pension Dientzenhofer ligt midden in de wijk Mala Strana, centraler kan bijna niet. In dit meer dan 400 jaar oude huis woonden Kilian Dientzenhofer en zijn zoon, twee Beierse bouwmeesters uit de baroktijd aan wie Praag veel te danken heeft. Dit idyllische juweeltje aan de rand van het eiland Kampa biedt bijzonder veel waar voor je geld: voornaam ingerichte kamers, ruime badkamers en een terras met uitzicht op de Moldau. Pension Dientzenhofer is rolstoel-vriendelijk.

Praag_pension-dientzenhofer-2.jpg Goedkoop pension in het centrum van Praag
Goedkoop pension in het centrum van Praag – met een verblijf in Pension Dientzenhofer zit je goed! De zeven tweepersoonskamers en twee suites zijn ook geschikt voor rolstoelgebruikers, dat is niet altijd het geval in Praag. De inrichting van de kamers kan het best gedefinieerd worden als: 'bij oma thuis'. Antimakassars over rugleuningen, waterverfschilderijen aan de muur en donkerhouten meubels, kandalabers. Heerlijk ouderwets, maar wel met een moderne badkamer, satelliet televisie en gratis Wifi in openbare ruimtes. De ontbijtkamer is klein maar gezellig met planten voor de ramen en fleurige tafelkleedjes.

Klik hier voor het aanbod van betaalbare B&B's in Praag

Pension Dientzenhofer extra's
Tegen een vergoeding kun je een luchthavenshuttle bijboeken. Dat is handig omdat het dichtstbijzijnde metrostation niet heel dichtbij ligt. Pension Dientzenhofer beschikt over een eigen parkeergarage. Toch zul je de auto weinig gebruiken in Praag omdat het vinden van parkeerplaatsen in het centrum tamelijk moeilijk is. Het hotel beschikt over een gezellige bar. Probeer vooral Becherovka een kruidenlikeur met geneeskrachtige werking, een specialiteit uit Karlovy Vary. Heel bijzonder is de grote achtertuin (niet veel hotels in het centrum van Praag hebben dit) waar je 's zomers heerlijk van de zon kunt genieten.

Bereikbaarheid en locatie
Pension Dientzenhofer ligt in de wijk Mala Strana (Kleine Zijde), de oudste wijk van Praag met stille pleintjes, prachtige tuinen, gezellige terrasjes en uitstekende restaurants. Ga zeker een kijkje nemen bij de John Lennonmuur, een muur vol graffitikunst op het Velkoprevorske namisti (plein). Het dichtstbijzijnde metrostation is metro lijn A, Malostranska Namesti. 

Adres: Nosticova 2, Praag 1

Tip van de redactie van Praag: De city walk 'van het Nationaal Theater via Kampa eiland naar het Strahov klooster' voert je door kronkelige straatjes in Mla Strana, wanneer je de aanwijzingen volgt zul je niet verdwalen.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.