praag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-winter

Pensions en B&B in Praag

Bed & breakfast is weinig bekend in Praag. Wat je wel vindt zijn pensions en hostels. Praag heeft een grote keuze aan voordelige accommodaties, centraal gelegen of weg van het centrum. Een vuistregel is: hoe dichter bij het centrum hoe duurder. Accommodatie buiten het centrum is niet nadelig. Praag beschikt over uitstekend openbaar vervoer en in een mum van tijd ben je met de metro of met de tram in het centrum van de stad. Een voordeel van accommodatie buiten het centrum zijn de buurtrestaurants waar je tegen een zeer voordelige prijs kunt eten. Overal in de wijken zijn bierlokalen om gezellig een biertje met de Tsjechen te drinken.

Als je op zoek bent naar een centrale locatie, dan is Pension Dientzenhofer, Nosticova 2, een echt pareltje. Het is gevestigd in een zeventiende-eeuws gebouw en ligt op slechts een steenworp afstand van de Karelsbrug. De Bridge B & B, Zborovska 14, in de wijk Smichov is gemakkelijk te vinden omdat het het enige roze gebouw in de straat is. Als je dicht bij het Oude Stadsplein wilt zijn, in het hart van de stad, is Pension Corto precies wat je zoekt. Het ligt in het voetgangersgebied tussen de Nieuwe Stad en de Oude Stad en is omgeven door winkels, restaurants en biercafťs. De kamers op de bovenste verdieping bieden een aantrekkelijk uitzicht op de rode pannendaken en de openlucht Havelskemarkt.

Met slechts zeven kamers is Kralovsky, Smilovskeho 10, een zeer huiselijke B & B in Vinohrady, een geweldige buurt vol met veel wijnbars, biertuinen en intieme restaurants. Overnacht in Botel Admiral voor een nautische ervaring en voer de zwanen vanuit je patrijspoort. B&B Hotel Prague City, Prvniho pluku 29, is een budget hotel met alle voorzieningen van een 3-sterrenhotel. Heel gunstig gelegen vlakbij het nationale en internationale busstation Florenc. Heel goedkoop onderdak en toch betrekkelijk dicht bij het centrum is Hostel Camp Sokol, Trojska straat in de wijk Troja in het noorden van Praag.

Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.