karelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-winter

Betaalbaar appartement met sauna en gratis WiFi

Een betaalbaar appartement vind je niet bijna niet in het toeristencentrum van Praag maar wel in een van de buitenwijken. Lekker slapen in je eigen appartement dat doe je niet midden in het centrum maar in de wijk Vinohrady. De gezellige wijk ligt op een half uurtje lopen of twee of drie metrostations van het centrum van de stad. Vinohrady is kenmerkend voor leuke winkeltjes, gezellige restaurants en kleine kroegen waar je grote pullen bier drinkt. Je zou zo voor Tsjech kunnen doorgaan, behalve dan dat een gesprekje niet zo wil vlotten. Gelukkig spreken de meeste Tsjechen Engels.

Praag_aparthotel-orion-praag.jpg Betaalbaar appartement
Een betaalbaar appartement in Praag vind je in Aparthotel Orion met 26 appartementen en studios. Ze zijn allemaal verschillend van afmeting en prijs. Boeken via Booking.com betekent vaak extra korting. Alle appartementen hebben een keukenblok met kookplaat en een koelkast. Verder is er een kluisje en satelliet televisie.

Alle appartementen hebben gratis WiFi. In de Finse sauna kun je helemaal uitrusten na een vermoeiend dagje sightseeing in Praag. Het ontbijt is niet inbegrepen, maar tegen betaling kun je de dag beginnen met een uitgebreid ontbijtbuffet. Als je zelf iets wil klaarmaken, is dat geen probleem, want de Albert supermarket is vlakbij. Je vindt hier veel producten zoals thuis want Albert is een onderdeel van het Albert Heijn-concern. 

Reserveer een kamer in hotel Orion in Praag

Bereikbaarheid en locatie
Aparthotel Orion ligt in een rustige straat in de wijk Vinohrady, een gewilde woonbuurt in Praag met prachtige negentiende eeuwse huizen en veel groen. Het Havlickovy park is ongetwijfeld het mooiste met de aangrenzende wijnberg en het Vinici Altan prieel waar je de lokale wijn drinkt. Bierliefhebbers gaan naar het Riegrovy park met de grootste biertuin van Praag en het mooiste uitzicht over de stad.

Namesti Miru is het centrale plein in de wijk waar van eind november tot begin januari de kerstmarkt wordt gehouden en in het voorjaar de paasmarkt. Een leuk restaurantje in de buurt is restaurant Ztrįty a Nįlezy op Vinohradska 14 waar je geniet van oma's kookkunst (lekkere traditionele keuken).

Aparthotel Orion is makkelijk te bereiken met tram 22, halte Jana Masaryka, of met de metro lijn A, metrostation Namesti Miru. Adres: Aparthotel Orion, Americka 9, Praag 2.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechiė. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.