karelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-moldau

Betaalbaar appartement in Praag

Een betaalbaar appartement in Praag, is dat je ideaal? Heb je altijd je eigen appartement in Praag willen hebben, een eigen voordeur, een eigen onderkomen met alles erop en eraan? En ook een keukentje om een ontbijtje te maken of iets eenvoudigs te koken. Een balkonnetje om op uit te rusten na een dagje Praag? Kijk op de website van Booking.com, je vindt er zeker iets dat je aanstaat. Kies een appartement in een rustige buitenwijk of in het bruisend hart van Praag. De duurste appartementen zijn in het historisch centrum: in Mala Strana en in Stare Mesto. Hoe verder van het centrum des te gunstiger de prijs. Het openbaar vervoer in Praag is snel, frequent en goedkoop dus een appartement in een van de buitenwijken is niet nadelig.

Betaalbaar appartement in Praag, wat is de beste wijk om te verblijven?
Stare Mesto (Oude Stad). Verblijf je in deze wijk in het centrum van Praag dan weet je zeker dat je nooit ver hoeft te lopen om iets te eten te vinden, te shoppen en uit te gaan. Bezienswaardigheden zoals de Karelsbrug en de astronomische klok zijn vlakbij. Je hoeft ook nooit met het openbaar vervoer te gaan, want alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand. Het grootste deel van Stare Mesto is voetgangersgebied. De tram en metrostations vindt je aan de rand van dit stadsdeel.

Klik hier voor het aanbod van een betaalbaar appartement in Praag

Appartement in de wijk Nove Mesto
Nove Mesto, (de nieuwe stad), ontstond in de veertiende eeuw en is dus helemaal niet zo nieuw. Tegenwoordig is deze wijk het winkel- en uitgaansgebied van Praag. Je betaalt hier voor een appartement ongeveer hetzelfde als in de Oude Stad. Het hart van de Nieuwe Stad is het Wenceslasplein met veel winkels, restaurants en terrasjes. Loop even binnen bij de Batawinkel, Wenceslasplein 6, de flagshipstore met zes verdiepingen vol schoenen en tassen. Voor shoppen in deze wijk ga je naar de Na Prikope-straat met internationale winkelketens, en veel winkels met Boheems glas. Neem een kijkje bij Moser kristal, Na Prikope 12, gespecialiseerd in loodvrij glaswerk. Uitgaan doe je in Duplex, Wenceslasplein 21, een populaire nachtclub met enorme danszalen op de zesde verdieping; een garantie voor een spectaculair uitzicht.

Appartement in de wijk Vinohrady
Een betaalbaar appartement in Praag zul je zeker vinden in de wijk Vinohrady. Het is een sfeervolle wijk met een fin de siècle-sfeer. Deze wijk ligt op loopafstand van het historische centrum van Praag. Een verblijf hier kenmerkt zich door de afwezigheid van veel toeristen want de appartementen zijn in gewone woonstraten. Je buren zijn Tsjechen. Het centrale plein in Vinohrady is Namesti Miru omringt door restaurants en koffiebars. In de Kerstperiode vind je hier een van de kerstmarkten in Praag, een locale aangelegenheid waar je Tsjechen en maar weinig toeristen ontmoet.

Appartement in de wijk Zizkov
Deze wijk is verder van het centrum dan Vinohrady en dat weerspiegel zich in de prijs. Het is een wijk in ontwikkeling en het ene na het andere restaurantje opent. Je struikelt hier bijna over de bierlokalen en bars. Uitgaansmogelijkheden zijn er legio. Palac Akropolis is het bekendst: nationale en internationale artiesten komen hier tesamen. Vrijwel alle muziekgenres worden vertegenwoordigd, er is dus altijd iets dat je aanspreekt. Je kunt hier ook heel lekker Tsjechisch eten. De blikvanger in de wijk is de televisietoren. Sculpturen van baby's lijken omhoog te kruipen. Met een snelle lift kom je op het uitzichtplatform vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt over de stad.   

Kijk op booking.com voor een betaalbaar appartement in Praag

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.