praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Appartementen in Praag

Wil je je helemaal thuis voelen in Praag? Huur dan een appartement met alles erop en eraan. In een appartement ben je helemaal eigen baas. Je kunt opstaan wanneer je wilt en er zijn geen vaste tijden waarop het ontbijt geserveerd wordt. Je moet natuurlijk wel even wat inkopen doen voor je ontbijt. Dat is geen probleem want op bijna elke hoek van de straat vind je een 'potraviny', een buurtwinkel waar je alles kunt kopen wat je nodig hebt om lekker te eten.

Blijf je iets langer in Praag of reis je met de hele familie of een groep? Dan kun je natuurlijk ook een appartement boeken want een 'eigen' appartement is een prima uitvalsbasis om Praag te verkennen. Websites zoals Wimdu, Waysostay en Booking.com zijn aanbieders van betaalbare accommodaties die veel ruimte en luxe bieden. Vooral als je met een gezin of groep vrienden naar Praag reist, is het overnachten in een appartement vaak veel gunstiger geprijsd dan in een hotel.

Ook voor appartementen in Praag geldt: hoe dichter bij het centrum van Praag des te duurder. Centraal gelegen wijken zoals Nove Mesto en Stare Mesto zijn ideaal wat de ligging betreft maar de prijzen zijn hier vaak aan de hoge kant.

Vanuit de wijk Vinohrady kun je naar het centrum lopen in minder dan een half uur, of je stapt op de tram. Aparthotel Orion, Americka 9, in de wijk Vinohrady beschikt over 26 appartementen en studios. Er is vrijwel altijd accommodaties beschikbaar. Residence Kralovsky, Smilovskeho 10, ook in Vinohrady, zit in een prachtig gerenoveerd huis uit de negentiende eeuw. De wijken Zizkov en Smichov zijn verder weg van de binnenstad maar makkelijk te bereiken met de metro of tram. Accommodatie hier is vaak goedkoper dan in andere wijken van Praag.

Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.