karelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

George Gershwin: Porgy & Bess

Locatie: Rudolfinum, Praag

Kom en herbeleef het verhaal van liefde, passie, spanning en hoop in de sloppenwijken van Charleston samen met de held, Porgy. Dit baanbrekende werk dat de wortels van jazz en folkmuziek combineert, wordt uitgevoerd door het Tsjechisch Radio Symfonie Orkest en vier uitzonderlijke solisten onder leiding van Britse dirigent, pianist en organist Wayne Marshall. Een ingekorte, 80 minuten durende concertversie van de opera wordt gespeeld.

Wie kent 'Summertime' uit Porgy en Bess niet? Toen in de jaren 1930 de zeer succesvolle componist George Gershwin de opera Porgy en Bess schreef, werd het niet met open armen ontvangen. De rede was de sociaal gevoelige verhaallijn. Tegenwoordig is Porgy and Bess een klassieker en waarschijnlijk de meest uitgevoerde Amerikaanse opera, wat aantoont dat een combinatie van jazz en Europese operatradities kan leiden tot een uitzonderlijk krachtig en geslaagd werk. Vandaag vinden we niets controversieels over het verhaal van de liefde van bedelaar Porgy voor Bess in de sloppenwijken van Charleston.

Op 16 februari 2019 wordt in de Dvořák-zaal van het muziektheater Rudolfinum in Praag een verkorte concertversie van de opera gespeeld. Het radio symfonie-orkest speelt samen met het Praags philharmonisch koor onder leiding van Wayne Marshall.

Wayne Marshall – dirigent Angela Renee Simpson – sopraan
Indira Mahajan – sopraan
Ronald Samm – tenor
Kevin Short - bas-bariton
Praags philharmonsch koor

Datum: 16 februari 2019
Adres: Rudolfinum, Alšovo nábřeží 79/12, Praag

Praag_rudolfinum.jpg

Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.