praag-moldaukarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Carnaval in Praag

Locatie: Praag, diverse lokaties

Ook in Praag wordt carnaval gevierd. Van 9 tot en met 13 februari 2024 zijn er diverse activiteiten zoals concerten, opvoeringen van carnavaleske opera's, gemaskerde bals, feesten op het Oude Stadsplein en optochten.

Al sinds the Middeleeuwen wordt in Praag carnaval gevierd. Het Carnevale Praha is uitbundig en kleurrijk en omdat de hogere standen het carnaval uit Venetie naar Praag brachten, is het Praagse carnaval een klein broertje van dat in Venetie. Barokke kostuums, versierde maskers en muziek- en dansoptredens zoals in de 17de en 18de eeuw zijn onderdeel van het feest in Praag.

Tijdens de carnavalstijd zijn er feesten, optochten en speciale voorstellingen in de theaters. Dit is een unieke kans om het Clam-Gallas Palace van binnen te zien want ook hier worden uitvoeringen gegeven. Het belangrijkste evenement in deze periode is het Crystal Ball. Iedereen komt gekleed in prachtige rococo of barokke kostuums met goudkleurige maskers.

                                                     Praag_carnaval_praag.jpg
Foto Flickr - Chris Ting  

Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.