praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winter

Muziekfestival Praagse Lente 2019

Locatie: Praag, diverse locaties

Het internationale muziekfestival Praagse Lente mag zich een van de beste klassieke muziekfestivals van Europa noemen. Elk jaar komen de beste klassieke vertolkers naar Praag voor diverse optredens op prachtige locaties in de stad.

Je kunt tijdens Prazske Jaro genieten van internationaal vermaarde symfonie-orkesten, solisten en kamermuziek in de beste concertzalen, kerken en theaters van Praag. Er is met name aandacht voor het werk van Tsjechische componisten als Janáček, Dvořák, Smetana, alsook voor W.A. Mozart, die regelmatig in Praag verbleef.

In 2019 wordt het muziekfestival voor de 74e keer gehouden, van 12 mei tot en met 4 juni. Meer informatie en het programma vind je op de website van Prague Spring.

De 74ste editie van het festival opent traditioneel met de Smetana's Ma Vlast (Mijn Vaderland), uitgevoerd door de Bamberg-symfonie, onder leiding van Jakub Hrusa.

Traditioneel staan grote namen uit de wereldmuziekscène en van toporkesten op het programma: orkest dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia en Sir Antonio Pappano, Orpheus kamerorkest van New York en Jan Lisiecki, Orquestra de Cadaqués, Les Arts Florissants, Ensemble Intercontemporain, Orchestre National du Capitole de Toulouse en violist Renaud Capuçon, etc.

Na een periode van veertig jaar keert het Te Deum van Berlitz terug naar Praag en wordt uitgevoerd door het Praags Radio Symfonie Orkest met als dirigent John Nelson.

Het programma bevat ook uitvoeringen van Tsjechische artiesten: Katerina Englichova met Ensemble 18+ zal de wereldpremière geven van het harpconcerto van Ondrej Kukal, en het Bennewitz Quartet zal het Kamermuziek-weekend openen met een concert met een stuk voor de theremin, uitgevoerd door Carolina Eyck. Tsjechische violist Milan Al-Ashhab zal optreden tijdens Praagse Lente festival in het Rudolfinum. De pianisten Matyas Novak en Pavel Zemen en de violist Ludmila Pavlova treden op in een reeks ochtendconcerten voor jonge getalenteerde musici.

Praag_praagse-lente-muziek

Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.