praag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Kerstmis in Praag 2023

Locatie: Praag, diverse locaties

Vier dit jaar Kerstmis in Praag! Toeristen en Tsjechen treffen elkaar op een van de vele Kerstmarkten. Ze kopen Boheems kristal, handgemaakte kerstboomversieringen of houten speelgoed. Boheemse en Moravische worstjes, warme wijn en aan het spit geroosterde hammen zijn populair te oordelen naar de drommen mensen die voor de kraampjes staan.

Lees hier alles over de kerstmarkten in Praag

Kerstboom
Maar er gaat niets boven de Kerstboom op het Oude Stadsplein. De boom uit de Sumava Bergen is versierd met magsiche slingers vol lichtjes (LED lichtjes tegenwoordig). De gehele middag en avond zijn er voorstellingen op het grote podium midden op het plein. Kinderkoren, intrenationale koren en Tsjechische koren zingen bekende en onbekende kerstliederen. Dansgroepjes gehuld in traditionele kostuums zorgen voor afwisseling.

Wanneer bij het vallen van de avond, de kerstboomlampjes aanschieten, baadt het Oudestadsplein in een sprookjesachtig licht. Kerstmis is een uitstekende periode om een bezoekje aan Praag te brengen!

Praag_kerstboom.jpg
foto Marianne Crone

Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.