karelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Duik in de Moldau of het zwembad

Locatie: Stadsstrand Praag

Neem een duik in de Moldau en ga daarna zonnen op de ligweide. Lekker zwemmen in Praag. Zlute Lazne is een van de stadsstranden en het dichtst bij het centrum van Praag. Augustus is een uitstekende maand om een bezoekje aan een van de Praagse stadsstranden te brengen. In de zomermaanden zijn ze heel populair en in het weekend behoorlijk vol.

Zlute Lazne - Gouden Strandbad 
Zlute Lazne is groot en je kunt er altijd een plekje vinden om in de schaduw of in de zon te zitten. Je kunt meedoen aan activiteiten als beach volleybal of badminton. Je kunt er ook een boot huren en lekker over de Moldau peddelen. Het leuke van dit stadsstrand is dat je in de Moldau zwemt. Bovendien is het dicht bij het centrum van Praag en goed te bereiken met tram 3, 17 en 21. Openingstijden van 09.00 – 02.00 uur.

Praag_strand-moldau

Divoká Sárka openluchtzwembad 
Het openluchtzwembad van Divoká Sárka is een aanrader. Het bestaat uit twee zwembaden en een peuterbad. Grote ligweide zowel op de helling langs het bad als vlakbij het peuterbadje. Wordt het een beetje te warm dan kun je een strandstoel en een parasol huren. Verder zijn er wisselcabines, kinderhoekje en een bar-restaurant. Neem tram 8 en 36 tot halte Divoka Sarka. Volg de rode bordjes die vlak achter McDonalds beginnen en in vijftien minuten loop je naar het openluchtbad. Openingstijden 09.00 – 19.00 uur.

Praag_zwembad

Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.