karelsbrug-praagpraag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Busreizen naar Praag

Van Nood Reizen organiseert al ruim 80 jaar busreizen naar steden in Europa, onder andere naar Praag. Inmiddels hebben vier generaties Nederlanders met Van Nood Reizen steden als Parijs, Londen, Berlijn en Praag bezocht en daar goede herinneringen aan overgehouden. Op de stedenreizen naar Praag, Berlijn, Parijs en Londen gaan altijd eigen Nederlandse reisleiders mee vanuit Nederland. Gedurende de hele stedentrip organiseren zij elke dag leuke dagprogrammaís en geven zij interessante informatie over Praag. Voor Praag heb je bij Van Nood Reizen de keuze uit busreizen voor 4 of 5 dagen.

Programma
Van Nood Reizen heeft voor alle dagen tijdens de stedentrip naar Praag een gevarieerd dagprogramma samengesteld. Je bepaalt zelf aan welke programma-onderdelen je wenst deel te nemen door dit tijdens de heenreis aan de reisleider door te geven. De optionele excursies betaal je dan ook pas onderweg op basis van eigen wensen. Een uitgebreide stadstour is tijdens iedere stedenreis altijd ingegrepen. Hierdoor zie je in ieder geval de belangrijkste bezienswaardigheden van Praag. De stadstour wordt uitgevoerd met eigen touringcars onder leiding van de reisleider.

Praag_karelsbrug

Praag
Praag staat bekend als een van de mooiste en leukste steden in Europa voor een stedentrip, een prachtige stad met veel bezienswaardigheden en schitterende architectuur. Klim naar de Burcht, slenter door het Gouden Straatje en flaneer over de Karelsbrug. Bezichtig paleizen, kerken en musea. Beklim een van de vele torens voor het beste uitzicht over de stad. Verdwaal in het doolhof van middeleeuwse straatjes en stegen. Rust uit op een terrasje op het Oudestadsplein voordat je naar het schouwspel van de astronomische klok gaat kijken.

Praag_busreis-van-nood

Tijdens de busreis door Praag laat de Nederlandse reisleiding de belangrijkste bezienswaardigheden van Praag zien: Karelsbrug, Oudestadsplein, Wenceslasplein, Kruittoren, Joodse Wijk, Praagse Burcht, Raadhuis, St. Vitus kathedraal, Dansende Huis, Mnichovo Hradiste Kasteel, TheresiŽnstadt, Gouden Straatje, Kasteel Horovice, Kampa Eiland en Vysehrad. Je kunt in Praag heerlijk shoppen en treft er vele aantrekkelijke terrasjes. Unieke plekjes waar je voor relatief weinig geld van de lekkerste hapjes en drankjes kunt genieten.

Praag biedt tevens een grote keuze aan markante musea. In alle reisprogramma's van de stedentrips Praag en busreizen Praag van Van Nood is voldoende vrije tijd opgenomen om musea te bezoeken. Afhankelijk van de gekozen reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma opgenomen: Lichttour Praag, Folklore feestavond, boottocht Moldau met lunch, dinercruise Moldau en enkele leuke stadswandelingen.

Praag_oude-stadsplein

Hotel
De hotels bij de stedentrips van Van Nood zijn altijd centraal gelegen, zodat je altijd op eigen gelegenheid gemakkelijk en snel de stad kan gaan bekijken of gaan winkelen. Andere stedenreis-aanbieders kiezen vaak voor hotels ver buiten de stad om de prijs zo laag mogelijk te houden. Je hebt daardoor niet de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de stad in te trekken en bent min of meer verplicht alle dagen met de groep mee te gaan.

Praag_1

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.