praag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praag

Mei weer in Praag

Mei is de ideale maand om een bezoekje aan Praag te brengen: lekker weer en redelijk weinig toeristen. Het toeristenseizoen komt op gang maar het is nog niet zo druk als in de zomermaanden. De stad is helemaal klaar voor het mooie weer en alle terrasjes zijn weer opgebouwd. Fleece dekens zorgen ervoor dat je lekker warm blijft wanneer de zon achter de wolken verdwijnt. Korte buien zijn kenmerkend voor deze maand, maar met een paraplu of regenjas kun je overal tegen.

Praag_mei-in-praag.JPG

Hoe vroeger in mei je komt, des te korter zijn de rijen voor de bekende attracties van Praag zoals de Praagse Burcht en de Strahov bibliotheek. De Karelsbrug krioelt nog niet van de toeristen en de kronkelige straatjes in de Oude Stad zijn niet zo volgepakt als in het hoogseizoen.

Met een gemiddelde temperatuur van 14 graden is het aangenaam vertoeven in Praag. Het is al vroeg licht; op 1 mei komt de zon op om 05.38 uur en gaat onder om 20.21 uur. Op 31 mei is dat 04.58 uur en 21.02 uur. Korte buien zijn kenmerkend voor deze maand, maar met een paraplu of regenjas kun je overal tegen.

Mei heeft twee nationale feestdagen:
1 mei: Dag van de Arbeid, begin van de lente, alle parken in Praag gaan weer open. Dit is ook de dag van de liefde. Verliefde stelletjes treffen elkaar op de Petrin heuvel en leggen bloemen bij het standbeeld van de negentiende-eeuwse romantische dichter Karel Hynek Macha

8 mei: Herdenkingsdag van de bevrijding van de Duitsers in 1945.

Evenementen in mei
1 mei wordt beschouwd als een Tsjechisch Valentijnsdag. De legende zegt dat elke vrouw die onder de de bloesem-kersenboom staat, gekust moet worden, zodat ze het komende jaar niet verwelkt.

Prague Spring Festival vindt elk jaar plaats in de maanden mei en juni. Het is een internationaal muziekfestival met wereldbroemde solisten, kamermuziekensembles, dirigenten en orketsen uit de hele wereld. Het is het belangrijkste en grootste culturele evenement van Tsjechië en een van Europa's belangrijkste festivals voor klassieke muziek. Concerten worden gehouden in theaters, kerken en historische gebouwen in de stad.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.