praag-winterkarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Het weer in Praag voor een stedentrip

Lente of herfst, wanneer is het weer in Praag op zijn best? Wat is de ideale tijd voor een stedentrip naar Praag? Wanneer schijnt de zon het vaakst en wanneer regent het bijna niet?

Praag_stedentrip-praag.JPGWas Praag voor de val van het ijzeren gordijn grauw en deprimerend, nu is het een sprankelende stad en een van de meest bezochte toeristische bestemmingen van midden-Europa. De drukste periodes zijn het voor- en najaar, wanneer stedentrips populair zijn. De hotelprijzen weerspiegelen dan de populariteit.

Lente in Praag 
De toeristen beginnen te komen. In maart heb je stad nog een beetje voor jezelf, maar het kan nog knap koud zijn, met temperaturen soms nog rond het vriespunt. De eerste groepen toeristen verschijnen eind april begin mei. Het wordt een beetje warmer. Het kwik loopt op tot een aangename 20-25 graden. Op een zonnig plekje is het heerlijk vertoeven. Cafés en restaurants zetten langzaam terrasjes op.

Zomer in Praag
Er zijn nog steeds drommen toeristen, maar juli en augustus vallen vaak mee wat de drukte betreft. De dagen zijn aangenaam lang. Toeristische attracties zijn tot laat open. Neem voor de zekerheid paraplu en regenjas mee. Zomerse regenbuien zijn een normaal verschijnsel. Overal terrasjes en iedereen eet en drinkt (bier) buiten. 

Herfst in Praag
De vroege herfst is in trek bij toeristen die een stedentripje doen. De vele bomen veranderen van kleur en in de stad is het aangenaam vertoeven. September is nog plezierig warm. In oktober verdwijnen de terrasjes. Het is te koud geworden om nog buiten te zitten.

Praag_sneeuw-karelsbrug-praag.jpgWinter in Praag
Bereid je voor op sneeuw en temperaturen onder het vriespunt maar met warme kleren is dat geen probleem. Een aantal museums en toeristische attracties openen later en sluiten vroeger dan in de zomer. Het voordeel is dat er maar een beperkt aantal bezoekers zijn. Het wordt vroeg donker, in december al om 4 uur ’s middags. De kerstmarkten met lichtjes maken de stad gezellig en speciaal.

Conclusie
Juni en juli zijn de beste maanden wat het weer betreft, negen uur zon per dag. Juni is met 50 mm net iets natter dan juli met een neerslag van 25 mm. De natste maand is november, de koudste december en de warmste juli. Dit zijn natuurlijk gemiddelden. Je kunt geluk of pech hebben wat het weer betreft.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.