praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winter

Capitool reisgids Praag

Weinig steden hebben zo veel te bieden als Praag, de hoofdstad van Tsjechië. In de Oude Stad staan veel historische panden. De gevels zijn vaak prachtig beschilderd, zoals het Storchhuis met een schilderij van St.-Wenceslas. In de Nieuwe Stad is veel Jugendstilarchitectuur te zien, het Representatiehuis, Obecni Dum, is hier een voorbeeld van.

Praag_Boeken_Capitool_Reisgids_PraagEen van de herkenningspunten van Praag is de St.-Vituskathedraal. In de kerk worden de kroonjuwelen en de kroon van koning Wenceslas bewaard. Een ander beroemd bouwwerk is de Karelsbrug die veel toeristen trekt.

Wijken en wandelingen
In de Capitool reisgids Praag is de stad opgedeeld in vijf wijken. Elke wijk wordt in een apart hoofdstuk beschreven. Ieder hoofdstuk bevat foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden en driedimensionale beelden van historische wijken.

Voor liefhebbers is er een aantal wandelingen uitgestippeld, met een routekaart. Ook heeft deze reisgids een handige uitneembare kaart.

Capitool reisgids Praag
Capitool, 2023
ISBN 9789000388783
€ 28,99

Bestel Capitool Praag bij bol.com    

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.