www.praag-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterkarelsbrug-praag

Cesky gulas: lekker met rode kool

Tsjechische goulash, lijkt bijzonder veel op de Hongaarse variant. Goulash is ook populair in Oostenrijk, Roemenie, Kroatie en Polen. Ieder land heeft zijn eigen recept.

Goulash staat vaak op de menukaart in Tsjechische restaurants en wordt dan geserveerd met knoedels en rode kool. De redactie van Praag-Nu kreeg dit recept van een Tsjechische vriendin.

Ingrediënten:

* 500 gram runderpoulet vlees
* 2 uien
* 1 teentje knoflook
* 1 eetlepel tomatenpuree
* 3 aardappels
* 1 groene paprika
* 1 grote winterwortel
* 1 eetlepel zoete paprikapoeder
* 1 dessertlepel karwijzaad
* 1 eetlepel marjoraan
* peper/zout naar smaak
* 500 ml vleesbouillon

Bereidingswijze

1. Snipper de uien en de knoflook
2. Snij de aardappels in blokjes
3. Snij de paprika in dunne reepjes en de winterwortel in grove stukken
4. Runderpoulet aanbraden in een klontje boter
5. Uien en knoflook toevoegen en kort meebakken
6. Tomatenpuree toevoegen en kort meebakken
7. Pan van het vuur halen en paprika door het mengels roeren
8. Pan weer op het vuur zetten
9. Bouillon, peper, zout, karwijzaad en marjoraan toevoegen
10. Het gerecht 2 uur laten sudderen
11. Winterwortel en aardappeldobbelsteentjes toevoegen en 20 minuten laten meestoven
12. Gesneden paprika toevoegen en kort meestoven De paprika moet knapperig blijven
13. De goulash binden met een beetje maizena of bloem.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.