praag-moldaupraag-winterkarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Hoffman's honger

Hoffman - laat in zijn leven benoemd tot ambassadeur te Praag - belandt in een wereld van geheimen en dubbelzinnigheden en ten slotte blijft hem niets anders over dan te vluchten.

Leon_de_winter_Hoffman's_hongerDe diplomaat Felix Hoffman is een ongewone held, treurend om zijn gestorven kinderen, lijdend onder het verlies van de slaap en zoekend naar de waarheid van de filosoof Spinoza. Hoffman leest Spinoza in de nachten zonder slaap, zich daarbij volstoppend met resten van diners tot de ochtend aanbreekt. Hoffman's honger van Leon de Winter (1954) heeft de vorm en de spanning van een spionageroman.

"Is de persoonlijke tragedie van Felix Hoffman al indrukwekkend beschreven, Hoffman's honger krijgt nog een meerwaarde door de actuele achtergrond waartegen zijn ondergang zich afspeelt. Door de lotgevallen van Hoffman heen geeft Leon de Winter een scherpe beschrijving van het wankelen en het uiteindelijk ineenstorten van het communistische regime in Praag." - Reinjan Mulder, NRC Handelsblad.

Hoffman's honger
Leon de Winter
De Bezige Bij, 2005
ISBN 9789023419037
€ 12,50 (paperback)

Bestel Hoffman's honger bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.