karelsbrug-praagpraag-winterpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Bio- en fairtrade produkten

Bio en Fairtrade zijn gewild want ook in Praag is het concept 'Go Green' populair. Iedereen die van een gezonde levensstijl houdt moet even binnenlopen bij Greenwave Bio Kosmetika, een bezoekje brengen aan Bio Market Vitek (Vinohradska 53) of een hapje eten bij vegan cafe Moment. Een echte aanrader is Mamacoffee (Vodickova 6), een cafe gespecialiseerd in koffie maar het heeft ook een breed assortiment thee, allemaal fair trade. Aan de kassa koop je fair trade koffie, gemalen of bonen, per kilo, fair trade chocola en originele geschenken zoals een eco drinkglas gemaakt van een wijnfles, katoenen boodschappentasjes of een cadeauset bestaande uit een koffiebeker en 100% arabica koffie.

Praag_green-wave-biokosmetika.jpg

Bio en fairtrade producten bij Greenwave
Je vindt bij Greenwave een uitgebreide collectie van afwasmiddelen, zeepproducten en wasmiddelen allemaal eco en ook vitamine-preparaten, ecologische luiers, bio snacks en drinks. Je kunt hier ook terecht voor Fair Trade koffie en thee, kokosnoot chips en chocola op een eerlijke manier verkregen. Leuk om mee naar huis te nemen is een natuurspons of een stukje puimsteen. Je hoeft niet bang te zijn dat de sponsduikers schade hebben opgelopen want alles in Greenwave is op eerlijke manier verkregen.

Greenwave bio cosmetica
Zodra je de winkel binnenloopt, komen heerlijke geuren van essential oils je tegemoet. Het lijkt alsof je ergens in de open natuur bent tussen bloemen en bomen. Greenwave verkoopt uitsluitend bio- en Fair Trade-produkten. Je vindt hier merken als Hauschka, Logona, Weleda en Primavera aromatherapie-producten en cosmetica. De zeepjes van Provence Savon du Midi ruiken zo heerlijk naar kruiden dat het moeilijk is ze te laten liggen. Het personeel spreekt Engels en is heel behulpzaam wanneer je niet weet welk produkt geschikt voor je is.

Bereikbaarheid en locatie
Greenwave Bio Kosmetika is heel centraal gelegen vlakbij de Narodni en het Quadrio winkelcentrum. Het winkelgebied van het Wenceslasplein en de na Prikope, de belangrijkste winkelstraat in Praag.

Adres: Greenwave Bio Kosmetika, Jungmannova 16, in de wijk Nove Mesto
Openbaar vervoer: metro: mustek

Nog meer bio en natuurlijke produkten
Manufaktura: beschermt de traditionele Tsjechische volkskunst – geborduurde tafellakens, houten speelgoed, beschilderde eieren en heel veel leuke cadeautjes. Op de cosmetica afdeling gezichtscreme op basis van bier en Dode Zee zout produkten.

Countrylife: restaurant met 100% biologische en vegetarische gerechten en biologische supermarkt met vegetarische en vegan producten

foto Marianne Crone 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.