praag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winterpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Bric a Brac: leuk rommelwinkeltje met veel oude spulletjes

Bric a Brac is een propvol rommelwinkeltje pal naast de Tynkerk in het historisch centrum van Praag. Dit kleinbehuisde tweedehandswinkeltje is een waar eldorado voor liefhebbers van oude blikjes, trommeltjes, naambordjes, sieraden, lampen, pennen, horloges, fototoestellen en nog veel meer. De blikvangers zijn oude schrijfmachines met een heel speciaal toetsenbord. Alle spulletjes liggen kriskras door elkaar. Er is nauwelijks plaats om je voeten neer te zetten, laat staan je te bewegen.

Praag_shopping_bric_a_brac_praag.jpg

Bric a Brac tweedehandswinkel

Sla een reisgids open, kijk op travelsites en travelblogs iedereen vermeldt Bric a Brac. Dit tweedehandswinkeltje ligt midden in het toeristengebied van Praag, vlakbij het Oudestadsplein. Vrijwel iedere toerist komt hier langs, en gaat ook daadwerkelijk naar binnen. Bric a Brac is een prima adresje om rond te snuffelen. Maar pas op! Aan de prijzen is goed te merken dat je hier midden in het toeristisch centrum bent. Onderhandelen over de prijs kan zeker geen kwaad maar wordt niet op prijs gesteld. 


Praag_bric-a-brac-prague-(2).jpg 
Is Bric a Brac uniek?
Het beste is om zelf te gaan kijken. Bric a Brac heeft een grote verzameling voorwerpen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Oude troep voor de Tsjechen, retro voor toeristen. De eigenaar koopt goederen op. De Tsjechen zijn aan een inhaalslag bezig en vernieuwen hun interieur. Communistisch getinte meubels en goederen zijn uit de mode. Is Bric a Brac uniek? Nee, er zijn in Praag talloze andere tweedehandswinkels met dezelfde artikelen, welliswaar buiten het centrum, maar met de tram of metro ben je in een mum van tijd in een woonwijk waar de prijzen gewoon Tsjechische prijzen zijn en geen toeristenprijzen.

Bereikbaarheid en locatie
Bric a Brac zit in een straatje vlak achter de Tynkerk op het Oudestadsplein.

Adres: Bric a Brac, Tynska 7, Praag
Open: dagelijks 11.00-19.00 uur

Tweedehandswinkels in woonwijken

Tweedehandswinkels in de woonwijken van Praag zijn leuk om te bezoeken, niet alleen omdat er minder toeristen in deze winkels zijn, maar ook omdat er hier normale Tsjechische prijzen worden gehanteerd.

Antik Petit,
Anny Letenske 12 in de wijk Vinohrady
Tafels en kasten puilen uit met geborduurde tafelkleden, gehaakte kleedjes en spreien, bruidsjaponnen, met kant afgezette lakens en slopen, sieraden, portemoneetjes bezet met kleurige kraaltjes en retro oorbelletjes. Manoeuvreer voorzichtig tussen porseleinen beeldjes, kristallen karaffen en rijk gedecoreerde bloemenvazen. Bewonder olieverf schilderijen, aquarellen en tekeningen.

Bazar u Medveda, Katerinska 15 in de wijk Nove Mesto
Een winkel vol met kringloopartikelen uit oma's tijd: serviesgoed, koppen, schotels, schalen, vazen en glazen van Boheems kristal en ook boeken, klokken, horloges en sieraden.

Bazar Antik, Pristavni 18 in de wijk Holesovice
Een tweedehands rommelwinkel die zijn naam eer aan doet. De spullen liggen overal en door elkaar. Met een beetje geluk ga je met een kostbaar stuk antiek of kitsch naar huis.

Satnicek, Komunardu 33 in de wijk Holosovice
Perfect voor tweedehands dameskleding en kinderkleding, alles keurig gewassen en gestreken en voor heel aantrekkelijke prijzen.

Foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.