praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterkarelsbrug-praag

Kroegentocht en bierproeverij

Als je niet op kroegentocht bent geweest in Praag en geen bier hebt gedronken, heb je de stad niet goed leren kennen. Iedereen die een beetje van bier houdt moet tenminste drie bekende Tsjechische biersoorten hebben geproefd: Pilsner Urquell, Gambrinus en Budvar. Voor de liefhebber is er ook Radegast, Staropramen en Zlatopramen. De echte kenner heeft ook Flek geproefd, een sterk donker bier met een kruidige nasmaak, alleen gebrouwen in de microbrouwerij U Fleku waar je je ook te goed kunt doen aan Tsjechische kost. 

TIP-1: Boek een kroegentocht door Praag - een van de grootste georganiseerde kroegentochten in Europa - en beleef een overgetelijke avond!

Bestel hier je tickets voor de Praagse kroegentocht

TIP-2: Maak een biertour van 3 uur langs de oudste pubs van Tsjechië, inclusief diner, 3 drankjes én toegang tot het Praags Biermuseum (ticket is 14 dagen geldig, dus hoeft niet dezelfde dag).

Bestel hier tickets voor een biertour, inclusief diner en toegang tot Biermuseum

Een andere optie is de Tsjechische bierproeverij waarbij je geniet van 7 verschillende soorten bier en diverse hapjes.

Bestel hier je tickets voor de Tsjechische bierproeverij

Proeven
Tijdens de kroegentocht proef je een gratis shotje van Boheems Absinth, Tsjechisch bier, Moravische wijn en wodka! De kroegentocht eindigt bij Karlovy Lazne, met vijf verdiepingen de grootste club van Midden-Europa. Met de Praagse kroegentocht heb je VIP toegang tot deze populaire club en je hoeft dus niet te betalen of in de rij te staan. 

Praag_bier-praag-1.jpg

Tsjechisch bier
Bier in Tsjechie is goedkoper dan flesjes water. De Tsjechen drinken 132 liter bier per jaar per persoon, dat is meer dan de Duiters die 'slechts' 107 liter drinken. Bier drink je in een biertuin. Maak je geen zorgen, tuin betekent hier een plaats waar je bier drinkt en hoeft niet perse in de open lucht te zijn. Als je alleen 'bier' zegt bij je bestelling, krijg je een literpul. Is dat te veel, zeg dan 'male pivo' en je krijgt een halve liter.

Absint
Tsjechie is een van de weinige landen in Europa waar absint legaal wordt gemaakt en gedronken. De beste plek in Praag om met absint kennis te maken is tijdens een Praag kroegentoer. Absint heeft een alcoholpercentage van 70% en is groen van kleur en is gemaakt van een kruid, alsem, dat licht hallucinerend is, maar alleen wanneer je heel veel drinkt. Lees absint de groene fee voor meer wetenswaardigheden over dit drankje. 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.