praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaukarelsbrug-praag

Bier, katten en beren

In alle straten en steegjes in de binnenstad van Praag vind je om de vijf meter bierlokalen en biertuinen. Wanneer er veel Tsjechen en weinig toeristen aanwezig zijn, zit je goed.

Praag_biertuinen-in-praag.jpgBier wordt in halve en hele liters geschonken en drink je in een pivnice of biertuin. De prijs varieert van €0,80 tot € 1,50. Wil je een kwart liter bestel dan malé pivo, een kleintje bier. Wanneer er een pul met 0,4 liter voor je neus wordt gezet, weet je dat je in het foute lokaal bent. Alleen toeristenkroegen schenken deze hoeveelheid en uiteraard tegen toeristenprijzen.

Hier enkele suggesties voor een paar typisch Tsjechische pivnice of biertuinen.

PIVNICE U KOCOURA
Toeristen, Pragers, bediening, iedereen drinkt hier pivo. Een goede onderbreking tijdens de klim naar de Praagse Burcht. U Kocoura, de Kat, tapt Budvar. (ook kattenhaters zijn welkom, ze moeten wel van bier houden)

Hoe kom jer er?
Nerudova 2, Mala Strana, dagelijks van 11.00-23.00, Metro: Malastranska, Tram: 12, 22, 23 en 57

U MEDVIDKU
Budweiser van de tap en een hapje erbij, een uitstekende combinatie. Let niet calorieen of verzadigde vetten. De Tsjechische keuken lijkt uit een ander tijdperk te stammen. U Medvidku, het Beertje, de naam alleen al is een aanbeveling.

Hoe kom je er?
Na Perstyne 7, Nové Mesto, dagelijks van 11.00-23.00, Metro: Mustek, Tram: 6, 9, 18, 21, 23, 57 en 58

U FLEKU
Beroemde middeleeuwse pivnice waar Flek, een donker tsjechisch bier, gebrouwen en geschonken wordt sinds 1499. Heel populair en druk bezocht door hordes toeristen in groepen of alleen. (U Fleku kan met gemak een groep van honderd toeristen herbergen). Een beetje toeristisch en een beetje prijzig, maar toch de moeite waard (voor één keer) vanwege het uitstekende bier, Flek.

Hoe kom jer er?
Kremencova 11, Nové Mesto, dagelijks 09.00-23.00, Metro: Karlovo Namesti, Tram: 21

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.