praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-moldaupraag-winter

Top 10 restaurants met uitzicht en dakterras

Restaurant met uitzicht en dakterras in Praag betekent eten met uitzicht en een prima manier om niets van Praag te missen. Ga met het kabelbaantje naar Restaurant Nebozizek op de Petrinheuvel of zoef met de lift naar een hoogte van 66 meter naar Restuarant Oblaca in de Zizkov televisietoren. Wanneer je naar Restaurant u Prince, gaat, blijf je op staatniveau maar wel met een verbluffend uitzicht op het Oudestadsplein en de astronomische klok. Bij Ginger en Fred is dineren of lunchen in een dansend huis met een adembenemend panorama van de skyline van Praag. Houd je van superlatieven, ga dan naar Restaurant Aureole, op een hoogste van 109 meter het hoogste restaurant in Praag.

Praag_zlata-praha-praag.jpg 10 Restaurants in Praag met uitzicht en dakterras

1. Zlata Praha, Parizska 30
Openingstijden: 12.00-15.00 uur en 18.00-24.00 uur.

Zlata Praha, op de negende verdieping van Hotel Intercontintaal in Praag, is dineren met uitzicht. Beneden glanst de Moldau en op de heuvel aan de overkant van de rivier schittert de Praagse Burcht. ‘s Zomers staan de chicque gedekte tafels op het grote buitenterras. Of je hier nu komt voor een snelle lunch of voor een uitgebreid acht-gangen menu, de chefkok bereidt tongstrelende gerechten uit de internationale en Tsjechische keuken. Dit is het juiste restaurant om gebraden gans te eten, een klassiek Tsjechisch gerecht, of heb je liever lamskoteletten met knoflookboter? Wat je ook kiest, zorg dat je een plekje overhoudt voor het toetje: knoedels gevuld met nougat.

2. Restaurant Nebozizek, Petrinske Sady 14
Openingstijden: 7 dagen per week 11.00-23.00 uur

Nebozizek ligt halverwege de Petrinheuvel en biedt een prachtig uitzicht over de wijk Stare Mesto, de oude stad. 's Zomers zit je op het grote terras en in de winter neem je plaats in de wintertuin of binnen in het restaurant. Op het menu staan specialiteiten uit de Boheemse en internationale keuken. Het wandelingetje heuvel-op naar Nebozizek is vooral erg mooi in de lente. Overal staan bloeiende fruitbomen. Heb je geen zin om te lopen, neem dan het kabelbaantje. Je kunt hiervoor een openbaar vevoerkaartje gebruiken. Stap uit op het middenstation.

3. Oblaca Restaurant, Mahlerovy Sady 1A
Openingstijden: 11.30-00.00 uur

Oblaca restaurant torent op een hoogte van 66 meter boven de grond. Dit sky-high restaurant en bar zit in de televisietoren in de wijk Zizkov, niet ver van het centrum van Praag. Stap uit de lift en het 360 graden panorama uitzicht is verbluffend. Met 50 plaatsen is Oblaca intiem en zeer geschikt voor een romantisch diner met uitzicht. Op de kaart staan seizoengebonden gerechten uit de moderne Tsjechische keuken. Wil je een klein hapje eten, ga dan naar de bistro op dezelfde verdieping.

4. Cloud 9, Probrezi 1
Openingstijden: 7 dagen per week 18.00-02.00 uur

Cloud 9 is een trendy skybar met dakterras op de bovenste etage van het vijf sterren Hilton hotel in Praag. Dit is de ultieme plaats om overdag te loungen. 's Avonds drink je in deze hippe openluchtbar cokctails met lekkere hapjes erbij. De muziek is een mix van techno en loungemuziek en het volume is alleszins acceptabel zodat je gewoon een gesprek kunt voeren. Op vrijdag en zaterdag zijn er DJ's met hun eigen muziekkeuze. Je hoeft geen hotelgast te zijn om naar het dakterras te gaan. Neem gewoon de lift naar de bovenste verdieping.

5. U Prince restaurant met uitzicht en dakterras, Staromestske namesti 29
Openingstijden: 7 dagen per week 11.00-23.00 uur

U Prince is een restaurant met uitzicht en dakterras, niet heel hoog maar het uitzicht op het gekrioel op het Oude Stadsplein is spectaculair. Op geen enkele andere plaats zit je oog in oog met de astronomische klok en op de achtergond de Tynkerk en de Praagde Burcht. In de zomer is U Prince is een hotspot voor cocktails en romamtische diners. Als onderdeel van een vijfsterrenhotel met de beste locatie in Praag zijn de prijzen pittig, maar een etentje hier is zeker de moeite waard. Klein nadeel is de verplichte couvert kosten (staat nergens vermeld). De fooi mag je niet zelf bepalen want die staat gewoon op de rekening, hoogst ongebruikelijk in Praag. Eindoordeel: perfecte locatie, prachtig uitzicht met een vleugje 'tourist trap'.

6. Bellevue, Karoliny Svetle 34, Praag 1 
Openingtijden 7 dagen per week van 12.00-15.00 uur en van 17.30-23.00 uur.

Restaurant Bellevue met een wijds uitzicht over de Moldau en op de achtergrond de Burcht van Praag. Ook geschikt voor mensen met hoogtevrees want het restaurant ligt op straatniveau. Bemachtig een tafeltje aan het raam en geniet van het panorama. Dineren hier is een ware culinaire belevenis, een mix van traditionele Boheemse keuken en een moderne variant. Minder cholesterolbommen op je bord en meer groente. 's Zomers zit je op het terras aan de zijkant van het restaurant, het uitzicht blijft onveranderd indrukwekkend.

7. Restaurant Ginger & Fred, bovenste verdieping van het Dansende Huis, Jiraskovo namesti 6
Openingstijden: 07.00-01.00 uur

Ginger & Fred restaurant met uitzicht en dakterras op de bovenste twee verdiepingen van het Dansende Huis. Het uitzicht is subliem: de Moldau, de Burcht van Praag en de wijk Mala Strana. Het menu is gebaseerd op de Franse keuken aangevuld met internationale gerechten. Maak een keuze uit de uitgebreide kaart; vis, zeevruchten of beroemde Tsjechische specialiteiten zoals kalfsvlees en varkensvlees, maar dan wel van een biologische boerderij. Zit op het terras en geniet van het uitzicht. Het restaurant binnen heeft grote panorama-ramen zodat je 360 graden rond kunt kijken.

8. Restaurant Aureole, City Tower, Hvezdova 2b
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 11.00-02.00 uur, zondag 11.-24.00 uur.

Wanneer je houdt van superlatieven ga dan eten in restaurant Aureole. Aureole, het hoogste restaurant in Praag, bereid de lekkerste Aziatische gerechten, heeft de vriendelijkste bediening en de beste prijs kwaliteit verhouding. Restaurant Aureole is op 109 meter hoogte op de 27e verdieping van Prague City Tower, een wolkenkrabber helemaal van glas, in de wijk Pankrac. Op het menu staan Aziatische fusiongerechten. Vooral de sushi lunch is een aanrader.

9. Ristorante il Giardino Toscano, NH hotel, Mozartova 1
Openingstijden: 7 dagen per week 11.30-15.00 uur

Ristorante il Giardino Toscane bevindt zich op de 4e verdieping van het NH Prague City Hotel en dat staat op de Smichov-heuvel. Alleen al om er te komen is een ervaring op zich. Het gebouw bestaat uit een onder- en een bovengebouw. Een kabelbaantje brengt je in 6 minuten van het ene naar het andere gebouw. Terwijl je langzaam naar boven zweeft, strekt de skyline van Praag steeds verder voor je uit. In de zomer zit je buiten op het terras en in de winter in de glazen serre. Het restaurant is gespecialiseerd in de Toscaanse keuken.

10. Restaurant Zvonice, Jindrisska Toren, Jindrisska 33
Openingstijden: 7 dagen per week 11.30-24.00 uur

Restaurant Zvonice zit op de 7e en 9e verdieping van een Gotische klokkentoren. Het interieur is authentiek met middeleeuwse balken en een luidklok. Terwijl je zit te eten hoor je de melodieeën van het carillion met 10 klokken dat zich op de 10e etage bevindt. De specialiteit is traditionale Boheemse keuken met een twist: eendenborst met morellensaus op smaak gebracht met cardamom en geserveerd met aardappelpuree, gesmoorde uitjes, bacon en worteltjes of hertenbiefstuk met rozenbottelsaus en pruimen gemarineerd in witte wijn.

Restaurants met uitzicht en dakterras zijn de perfecte manier om 'Praag, de stad met de honderd torens' op een originele manier te bekijken! 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.